16.05.2018 – hulshorst – 11,5 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar wel tweemaal 100 baantjes getrokken in het zwembad. Dat was echt heerlijk. De electricien kwam gisteren ook al om 7.30 voor werkzaamheden in de keuken en daarom kon ik niet meer in de ochtend gaan lopen. Daarna was het te warm voor woefje. Vandaag gaan we weer op pad voor een runnetje. Ik kleed me snel om en trek nieuwe kousen aan. Als ik naar beneden loop, kletter ik vanaf de tweede trede naar beneden. Gelukkig had ik het wasgoed dat boven aan de trap lag niet meegenomen want anders was het echt niet goed afgelopen ben ik bang. Ik heb nu wel pijn maar ik besluit toch meteen op pad te gaan omdat ik anders waarschijnlijk nog meer pijn krijg en stijf zal worden. Ik baal er wel van. Ellendige start van de dag. Het regent notabene ook zachtjes als we vertrekken. Voor woef prima trouwens! Helaas doet mijn Garmin ook gek. Totaal beslagen van binnen dus dat ziet er niet goed uit. Balen dit. Ik heb er gisteren mee gezwommen en dat ging blijkbaar dus niet goed.

Omdat wafje nog steeds loops is, kies ik vandaag voor een andere route. Ik loop niet langs de Steigerberg (mede vanwege het spinsel van de motten rond de bomen) maar loop gewoon rechtdoor terug naar de weg. Daar pak ik het fietspad linksaf en sla de eerstvolgende optie weer linksaf richting de weilanden. Ik loop nu gewoon over een pad door het weiland terug waar ik anders ook uit zou komen via het Steigerberg rondje. Maar hier kan woef even los omdat ik heel ver vooruit kan kijken en er ook niemand loopt hier. Het loopt eigenlijk wel lekker zo.

klik voor groot

Daarna lopen we via de Brandsweg naar het Willemsbos. Daar hobbelen we rustig ons bekende rondje. Bijna sla ik weer op ons bekende punt rechtsaf maar ik loop toch door naar het pad dat ik een paar dagen geleden ontdekt heb. Dat is mooi en maakt het rondje ook net wat langer. Ik loop langs het bankje en ga even zitten. Lekker even niks en om me heen kijken. Inmiddels is het weer droog. De Garmin doet het wel maar ik zie niks door het beslagen display. Straks maar gauw in een rijstbak leggen in de hoop dat het allemaal weer op wil drogen.

klik voor groot

Als ik even heb gezeten, stap ik weer op om verder te gaan. Ik kies ook nu weer een nieuw stukje en kom ineens uit bij een soort wildhut. Het is afgesloten. Even later zie ik dat ik weer op dat rare rondje zit waar ik eerder ook uit kwam. Hoe dat nou kan, weet ik echt niet maar ik loop dus weer een rondje alleen kom ik nu bij de kijk hut uit. Ben benieuwd wat hier nu precies is want er staat ook een voerbak. Een rustplek is het niet want je mag hier wel gewoon komen blijkbaar.

Ik hobbel weer verder als ik even op de kaart gekeken heb en kom weer op oms bekende fietspad richting huis. Ook vandaag weer even naar de zandverstuiving en daarna weer naar huis. Na 11,5 km staan we weer voor de deur. Wafje doet het gelukkig prima.

klik voor groot

gegevens:

* 11,5 km
* 17 graden

mei 102 km – 2018 totaal 891 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 207 km
hoka clifton 3 – 667 km
hoka bondi 4 – 692 km
hoka infinite – 287 km
hoka mafate speed – 438 km
hoka vanquish – 65 km (?)