25.04.2017 – loopband – 14 km

Vanmorgen was ik al in de gietregen aan het wandelen met woefje. Vandaag zou ze niet mee mogen en dus liep ik in mijn renkleding onder mijn regenbroek buiten te kleumen met haar voordat ik op pad zou gaan. Maar het waaide, het was koud en heel erg nat. Het hagelde zelfs. Ik heb daar dus normaal totaal geen moeite mee, maar aangezien woefje toch niet mee zou gaan, en ik eigenlijk direct wilde lopen (omdat het er anders niet meer van komt), besloot ik maar gewoon een serieuze training op de loopband te gaan doen. Dan zou ik daarna ook niet weer hoeven op te warmen maar weer meteen verder kunnen met mijn studie. Zo gezegd zo gedaan en ik verwissel snel mijn lange renbroek voor een kort shortje en trek een topje aan. Op de loopband is het altijd snoeiheet natuurlijk!

Ik ga van start en aanvankelijk slipt de band enorm bij de warming up. Wat is dat nou? Als ik eenmaal met de training begin is het gelukkig weg. Ik loop het eerste stuk afwisselend op 9 en 10 kilometer per uur en doe het middenstuk drie keer een 1000-tje op 9 km per uur. Nou ja, dat is wat de loopband ervan maakt natuurlijk. Ik heb geen idee, het voelt erg gemakkelijk en het gaat meer om de hartslag training in dit geval. Na het middenstuk weer afwisselend op de verschillende tempo’s en dat gaat allemaal prima. Na 14 kilometer vind ik het welletjes voor vandaag en slaat de loopband overigens ook af. Ik merk wel dat de loopband niet geschikt is om cadans te trainen. Kennelijk haal je ‘snelheid’ meer uit grotere passen. op zich ook aardig om te trainen maar weer iets heel anders. Vooral voor hartslagtraining en om een steady state te bereiken is het heel geschikt. Want hoe snel je nou eigenlijk echt loopt op dat ding is natuurlijk onduidelijk. Een band die onder je door schuift blijft toch iets onnatuurlijks.

Na afloop vind ik het altijd wel fijn om zo getraind te hebben maar je verveelt je eigenlijk te pletter. Volgende keer zet ik wel een luisterboek op ofzoiets.
Morgen weer lekker met wafje op stap tenzij het weer zo idioot raar weer is. Nu met de studie moet ik het er even tussendoor doen allemaal en op de loopband kan ik weer andere dingen trainen. Grappig dat ik in maart ook al op de loopband liep! Het blijft handig om dat ding te hebben zeker omdat het een hele goede is.

gegevens:

* 14 km
* 20 graden – indoors

april 244 km – 2017 totaal 1.156 km

tracer – 143 km
hoka clayton – 34 km
hoka clifton 3 – 340 km
hoka bondi 4 – 479 km
hoka stinson lite – 262 km
hoka mafate speed – 693 km
pure flow – 454 km

One thought on “25.04.2017 – loopband – 14 km

  1. guus

    Misschien wat onnatuurlijk maar een stuk comfortabeler dan buiten onder de gegeven omstandigheden.

Comments are closed.