07.02.2017 – hitland – 6,5 km

Vandaag heb ik geen tijd in de ochtend omdat ik een afspraak heb. Toch ga ik nog even snel op pad voor een kort rondje met woef. Helaas bedenk ik net als ik het terrein oprijd dat woef toch wel haar CS aan moet vanwege de regen en de temperatuur. We passen niet voor niets zo goed op haar en dus rijd ik weer terug naar huis om dat ding op te halen en aan te trekken. Daardoor verlies ik nog meer kostbare tijd en blijft er bijna niets meer over voor mijn run.

Uiteindelijk vertrekken we dan toch. Omdat het fris is, neem ik toch de tijd voor een goede warming up. Zeker omdat ik straks niet ga trutten maar even door wil lopen, is die warming up gewoon noodzakelijk. Gelukkig is het nog heel rustig in het gebied en kom ik geen lastige honden tegen. Na de warming up gaan we op pad. Ik reken uit hoe lang ik kan lopen en welke route daar bij kan horen.

Als ik het gebied inloop, zie ik twee wagens van handhaving en een politiebus staan. Er is dus ergens iets aan de hand blijkbaar. Een mevrouw zegt dat het iets was met een wildkampeerder. Rare plek om te gaan staan zo midden op een grasveld. Dan vraag je om problemen dus daar zit vast iets achter. Als ik langsloop, zie ik dat de man gefouilleerd wordt en in de wagen wordt meegenomen. Later lees ik dan het ging om een wildkampeerder die bij nader onderzoek nog gezocht werd wegens mishandeling van een politiebeambte. Lekker ding dus. Maar nog steeds blijft de vraag waarom dan midden op een open veld een tentje opzetten? Misschien wilde hij we gepakt worden.

Ik loop met wafje richting de dijk en wil daar de dijk oplopen met haar aan de riem. Maar – zoals gebruikelijk – stopt madam en wacht totdat ik weer terugkeer zoals ik normaal ook doe. Maar ik wil omhoog! Ik spreid mijn armen, loop door en dat begrijpt ze. Ze komt snel aanrennen en we kunnen weer verder. Ik verlies hier dus wel tijd maar dat is niet erg, ik zie op mijn horloge ook wel ongeveer hoe snel ik loop en bij welke hartslag.

We hobbelen samen over de dijk en dat loopt prima. Ik heb hier vandaag zijwind dus dat is fijn. Bij de eerste afslag lopen we het natuurgebied weer in en ik doe de riem weer af. Lekker loslopen! Mijn loopje gaat verder ook prima. Ik ben tevreden over het tempo en de bijbehorende hartslag en met de cadans van 170-174 ben ik ook tevreden. Ik zie tot mijn verrassing dat ik aan het einde op een ademhaling van 2/3 op de 174 uitkom en dat is een verrassing. Ik had gedacht dat dat juist zou gebeuren op 2/4 maar blijkbaar (vandaag) niet.

Uiteindelijk loop ik een sneller 4.000 mtr rondje continu en dat is prima voor vandaag. Nu de cool down en dan gauw naar huis. Ik zou het allemaal net kunnen redden als ik opschiet. Op naar de volgende run dan maar weer en dan weer wat langer. Maar zo als tussendoortje is het prima.

Aan het einde van de dag heb ik toch geen zin meer in een tweede rondje dus ik laat het hier bij voor vandaag.

gegevens:

* 6,5 km
* 4 graden
* lap: 4.000 mtr – HS 134 (144) – pace 6.38 min/km – cadans 170-174

februari 71 km – 2017 totaal 407 km

tracer – 143 km
rapa nui – 678 km
hoka clifton 2 – 582 km
hoka clifton 3 – 14 km
hoka bondi 4 – 370 km
hoka stinson lite 3 – 117 km
hoka mafate speed – 620 km
pure flow – 454 km

One thought on “07.02.2017 – hitland – 6,5 km

Comments are closed.