07.10.2016 – roeibanen – 2×1.600 – totaal 12 km

Afgelopen dinsdag liep ik 6×800 mtr op streeftempo voor Amsterdam om te kijken of ik mezelf op dat tempo kon pacen en hoe het voelde. Vandaag wilde ik 1.600-tjes doen en 2 leek me wel genoeg eigenlijk. Dat zijn als het ware 4×800-tjes maar dan anders gelopen. Omdat 1.600 mtr zonder honden voor je voeten niet meevalt op Hitland, besloot ik naar de roeibanen te gaan. Dat was al heel erg lang geleden dat ik daar liep! Ik zie dat ik in oktober 2015 nog een MAF test liep daar en dat is nou net wat ik volgende week ook weer eens wil proberen. Nuttig en een mooie 8 km continu training ook nog eens. Alleen liep ik vorig jaar vreemd genoeg 3M en geen 5M dus dat wordt dit jaar weer gewoon een 5M test. Ik ben benieuwd want er zou toch wel wat veranderd moeten zijn ook al kan je nooit twee momenten zomaar vergelijken. Zo stond er vandaag aardig wat wind en was het best fris.

Eerst maar eens opwarmen. Het was wel weer leuk om in het gebied te zijn. Alles is anders geworden. Er loopt een schelpenpad langs het water nu dus da zou op de terugweg misschien leuk zijn om te nemen. Voor de warming up kies ik rondjes en na 1600 meter begin ik aan een RWR mile voordat ik de tempo training start. Dat loopt allemaal goed en ik ga daarna van start. Elke 200 mtr moet weer rond de 1.06 en ik ben aanvankelijk net iets te langzaam. Op de kilometer ben ik ook net een seconde kwijt en dat loop ik kennelijk niet meer in want ik klok af op 8.49 (in plaats van 8.48) maar zonder moeite en dus helemaal vlak verder. Dat voelt goed en het valt me erg mee. De vorige keer 800-tjes op een tempo dat ik nooit loop en nu gewoon eenvoudig verdubbeld. Ik loop mijn wandelpauze en loop daarna nog een 1.600-tje op RWR voordat ik weer met de tempo lap begin. Die doe ik netter maar ik maak kennelijk ergens een rekenfout want ik denk dat ik op de seconde goed zit maar eindig op 8.39. Dat is iets te snel maar ik heb geen idee hoe dat komt. Geeft niet, het voelde goed en niet ‘te snel’.

Ik ben tevreden. Ook mijn hartslag bleef netjes maar ik ben benieuwd hoe dat op een 8K lap continu zal zijn plus wat extra ‘druk’ van een race met allerlei mensen.

Na de kern training ga ik weer lekker RWR lopen en neem het schelpenpad langs het water. Wat is het mooi geworden en wat wordt het gebied dan toch langzaam volwassen nu! Er komt ook een nieuw gebied lees ik op een bord. 9 hectare waarvan 2 hectare tijdelijke groen parking voor evenementen (maximaal 22 dagen per jaar). Ik heb net even op de website gekeken wat er allemaal komt en ik stuurde een mailtje met de suggestie om ook iets voor fietsen te maken zodat je erheen kunt fietsen en die ergens aan vast kunt maken om te gaan wandelen of te gaan hardlopen. Momenteel is er nergens iets om de fiets aan vast te maken. Ben benieuwd of ik ooit een reactie krijg trouwens.

Na 12 km sta ik weer bij de auto. Het was een lekker rondje en ik ben totaal niet moe ondanks dat ik toch best even stukken snel gelopen heb. Op naar de volgende run dan maar weer en dan lekker met wafje. Ze had eigenlijk best mee gekund denk ik, hoewel er wel een aantal honden liepen daar. Maar een rustdagje voor haar kan ook geen kwaad op haar oude dag en zo racen is toch niks aan voor madam.

gegevens:

* 12 km
* 11 graden
* 2x 1.600 mtr continu op 5.30 min/km

oktober 63 km – 2016 totaal 3.167 km

tracer – 56 km
rapa nui – 596 km
hoka bondi b – 383 km
hoka clifton 2 – 205 km
hoka bondi 4 – 263 km
hoka stinson lite 3 – 32 km
hoka mafate speed – 150 km
minimus MT – 51 km
pure flow – 454 km
pure grit – 35 km
gel-lyte 33 – 25 km

One thought on “07.10.2016 – roeibanen – 2×1.600 – totaal 12 km

Comments are closed.