review: campsite – baston

Tijdens onze fietstocht op 20 en 21 september 2016 sliepen we in Baston op Home Farm Touring Park. Deze campsite is een groot gedeelte van het jaar open en is redelijk nieuw. Overigens is vlakbij nog een campsite gelegen maar die ligt dichterbij de weg en sprak minder aan. Toen we er later langsreden, bleek het daar ook erg druk te zijn met campers waarschijnlijk lege stacaravans dat konden we niet zo goed zien).

prijs

Voor 1 nacht met de hond en 2 tentjes moesten we 13 pond betalen. Dat was inclusief warm water en gebruik van alle sanitair (waaronder een aparte wasruimte).

aankomst en campsite

Als je vanaf de weg aan komt rijden is het nog een kleine 250 mtr naar de oprit van de campsite. Daardoor ligt de campsite een stukje van de weg af en dat is prettig. Er is een watertje met enkele verharde plekken. De rest van het terrein zijn grasvelden met verharde en onverharde plekken. Er is drinkwater op verschillende plekken op de velden. Totaal zijn er 41 plaatsen waarvan 17 verhard. Wij melden ons bij de slagboom en mogen doorrijden en een plekje ergens zoeken. De eigenaresse zal later dan naar ons toe komen. September is natuurlijk een rustige periode en het is ook heerlijk rustig op het terrein. Er staan enkele caravans bij het water maar wij hebben daar niet zoveel belangstelling voor en bouwen op op een van de velden, niet te ver van het sanitair gebouw. Elektriciteit is er ook maar we hebben nu geen adapter bij ons. Misschien een volgende keer toch standaard in de tas stoppen. Overigens komt dat er wel los bij en werkt dat op een meter volgens de website. Het veld is netjes onderhouden en blijkbaar goed gedraineerd want het is droog. Er staat een picknick tafel wat erg prettig is om spulletjes en tassen op te leggen. Het geheel maakt een erg verzorgde indruk.

klik voor groot

sanitair

Het douchegebouw ligt naast de slagboom op een centrale plek. Je bent er nooit ver vandaan. Het lijkt vrij nieuw en ziet er schoon en verzorgd uit. Er is een apart dames en heren gedeelte en er is ook een aparte wasruimte met warm water waar je kunt afwassen, water kunt koken met een waterkoker etc. Er zit nergens een code op de deuren, je kunt er gewoon naar binnen. In de ruimte zijn douches, aparte wastafels en omkleedruimtes. Er is toiletpapier, zeep en een droger voor de handen.

klik voor groot

parkeren

Parkeren doe je naast de tent op het veldje. De plekken zijn ruim. Wij zijn met de fiets dus we hebben de fietsen dichtbij de tenten staan.

wifi

Geen WiFi wel goede mobiele ontvangst.

Conclusie:

Verzorgde campsite op een mooie locatie en gemakkelijk te vinden. Zeker aan te raden.

website campsite