31.10.2015 – garderen (camp trip) – dag 1 – 15 km

Gisteren hebben we een kort kano tochtje gemaakt en dat was erg leuk. We hebben door Hitland gevaren waar ik in de ochtend had gelopen! Dat verslag en de video is hier te vinden.

klik voor groot

Vandaag gaan we weer op pad met de tenten voor een camp run en een lekker weekend buiten zijn. We gaan eerst even langs Woerden om weer naar de tent te kijken, trekkersmaaltijden te kopen en wax voor de rits van de Slab. S. koopt een mooi jack van the North Face. Daarna gaan we snel op pad naar garderen, zetten de tenten op en drinken nog een warme choco met slagroom. Heerlijk even genieten van het eerste buiten zijn zo samen. Daarna gaan we op pad voor de eerste run. Niet al te gek, we kiezen gewoon voor het bekende rondje van 15 km. Elke keer is het bos toch anders met het licht, de kleuren en het moment van de dag. Zo loopt het wel erg fijn, want we weten dat het makkelijk kan met de fiets, en kennen de route ook goed. Bovendien is het een mooie afwisseling van ondergrond om op te lopen en ook voor woef is het prima. Geen nieuwe route dus dit weekend en dat is prima.

klik voor groot



Het weer is prima. Geen wind, een namiddag zonnetje en een fijne temperatuur. Ik loop in mijn korte mouwen shirtje en dat is een prima keuze. S. heeft zijn dunne Lafuma jackje aan.

klik voor groot

Het lopen gaat ook goed maar de heup is nog steeds niet OK. vervelend maar niet zoveel aan te doen helaas. Woef doet het gelukkig prima en danst voor ons uit en heeft inmiddels ontdekt dat eikels niet alleen leuk zijn om mee te sjouwen maar ook om op te peuzelen en dat mag dus niet. Ze valt trouwens bijna weg tussen de bruine blaaadjes.

klik voor groot


Ik koos deze keer weer eens voor een RWR rondje. Dat ben ik niet meer zo gewend maar het loopt heel anders dan continu of 1000-tjes. Voor vandaag even prima zo. We zijn al snel weer bij de schaapskooi en genieten van de open ruimte daar en de kleuren van de herfst. De schaapskooi is nog net geopend zie ik (gaat om 16 uur dicht op zaterdag in deze periode) maar we lopen door. Er staan al een stuk minder paddestoelen maar S. ziet er nog eentje die we niet eerder zagen en maakt een foto.

klik voor groot



Ruim voordat het donker wordt, zijn we weer bij de tenten. Ik kleed me gauw om in de tent en we drinken nog een warme choco met slagroom. wat een verwennerij.

klik voor groot

De camping is gesloten dus er is geen water, geen elektriciteit en geen toilet mogelijkheid. Jammer genoeg branden de lampen wel dus echt donker wordt het niet helaas. In de avond gaan we uit eten in het dorp. We pakken woef goed in en zij blijft in de auto slapen. Het is in de vroege avond ongeveer 9 graden dus dat is prima te doen. Als we klaar zijn, gaan we wandelen met woef en daarna is het al snel bed tijd. Deze keer is het gelukkig droog maar wel fris en een beetje nevelig.

Omdat het Halloween is, horen we geruime tijd allerlei geluiden van een feest ergens dichtbij. Om 2 uur word ik ook ruw gewekt door jongeren die ergens al herrie makend fietsen. Beetje jammer. De eerste nacht met totale duisternis en stilte moet hemels zijn. Ben benieuwd!

klik voor groot


Rond 4 uur in de ochtend is het best fris zo in mijn zomerslaapzakje en ook S. had het koud. Maar hij heeft nog geen lange onderbroek dus hij weet nu echt dat die er moet komen….. Ik trok gewoon mijn donsjasje aan en dat was prima verder. Op naar dag 2 dan maar!

gegevens:

* 15 km
* 15 graden

oktober 321 km – 2015 totaal 3.354 km

rapa nui – 216 km
hoka bondi b – 115 km
hoka stinson lite – 290 km
hoka stinson trail – 1.010 + km
hoka clifton 2 – 100 km
minimus MT – 26 km
pure flow – 439 km
pure grit – 20 km
gel-lyte 33 – 11 km

One thought on “31.10.2015 – garderen (camp trip) – dag 1 – 15 km

Comments are closed.