13.09.2020 – emmen – 9 km

Inmiddels zijn we alweer 2 dagen in Emmen. Vandaag – voor vertrek – gaan we alsnog even een rondje lopen samen. Dan is de fiets niet voor niets mee gegaan tenminste. We gaan in de ochtend voordat we gaan ontbijten zodat we straks na het ontbijt nog even kunnen luieren voordat we echt vertrekken. Ik heb op de kaart even gekeken van te voren of we in de buurt kunnen lopen en daarvan hebben we al een deel gezien tijdens het uitlaten van Fleur. Het stelt allemaal niet veel voor en is een parkje rond een watertje met huizen. Maar goed, we willen niet eerst gaan rijden en het hotel ligt nu eenmaal buiten het oude Emmen in Nieuw Amsterdam dus vooruit maar. We parkeren de auto in het weggetje waar het gebied begint en daarna gaan we op pad. Er staan nog steeds tentjes van vissers en we vinden het allemaal niet optimaal zo. Ook veel vroege hondenuitlaters. Maar Fleur kan eerst even loslopen om alles te doen en misschien kunnen we loslopen en aan de riem een beetje afwisselen afhankelijk van het terrein. We hobbelen langs het water richting de huizen aan het einde. Ik ben maar meteen begonnen met RWR omdat het anders teveel tijd kost.

klik voor groot

Daarna lopen we even vast aan het einde. Ik hoopte dat we langs het water konden lopen maar dat blijkt niet zo te zijn want het loopt dood. We moeten dus echt over het fietspad langs de huizen. Vooruit maar dan. Fleurtje gaat weer aan de riem.

klik voor groot


We lopen over een bruggetje en lopen daar wel weer langs het water. Fleur is los en dat gaat dus ook meteen fout want ze scheurt achter ganzen aan die rustig op het gras zitten te doezelen en daarna het water in vliegen met Fleur erachteraan. Tuigje dus zeiknat. Allemaal niet handig.

klik voor groot


Daarna blijft Fleur dus aan de riem. Ze loopt totaal niet braaf mee en trekt steeds wat en dat loopt dus onwijs irritant. Uiteindelijk grijp ik toch in. Daarna loopt ze verder keurig mee (ze kan het ook echt daarom is het zo irritant) en doet zelfs braaf mee met de tempowisselingen die ik probeer. Grrrrr.

klik voor groot

Als we weer bij de auto zijn, maak ik haar nog even los zodat ze weer langs het water een stukje kan rennen. We maken daarbij wel een fout omdat we een veel groter blokje moeten lopen dan gepland maar uiteindelijk komen we toch weer bij de auto. Niet voldaan wel moe. na het ontbijt gaan we nog even luieren en daarna gaan we naar Sellingen en Blijham. In Sellingen gaan we kijken naar een huis dat ik op Funda had gezien en leuk vond maar dat inmiddels verkocht is. Toch even kijken of het leuk is (ja). We laten Fleur daar ook uit.

klik voor groot

Op naar een volgende run in ons eigen mooie gebied.

gegevens:

* 9 km
* 12 graden

september 71 km – 2020 totaal 1291 km