02.09.2020 – hulshorst – 14 km

Vandaag gaan we om 6.45 op pad. Gisteren hebben S. en L. hard gewerkt aan de andere kant om alles klaar te krijgen. Dat moet ook wel want we hebben nog maar 2 dagen en dan komen er alweer nieuwe mensen. Maar vandaag ga ik eerst weer lekker op pad met Fleur. De mannen gaan rustig verder zonder mij. Mijn taak komt pas later als het gras gelegd moet worden en de plantjes erin moeten. Ik heb dus alle tijd van de wereld en zo voelt het ook vandaag. Ik ga lekker heide kijken aan de andere kant dus we lopen eerst langs het zand naar de Klarenweg en zelfs verder.

klik voor groot


Het is al prachtig op het eerste stukje. Al snel kom ik bij de Klarenweg en vanaf daar neem ik het pad richting het Aortjes Huus maar dan anders. Ik heb geen zin om vlak langs het hek te lopen met alle verkeersdrukte, dus kies ik een ander pad door het bos. Dat brengt me uiteindelijk langs de heuvel van de zandverstuiving verderop en daar lopen we het zand weer op. Van hardlopen is echt geen sprake op dit rulle zand. Dan maar even wandelen. Inmiddels komt het zonnetje erbij en is het echt prachtig weer.

klik voor groot


Als ik een stuk gelopen heb, zie ik ineens het monumentje staan. Dat is dus echt de eerste keer dat ik dat zie! Ik wist wel dat het er was, maar ik dacht dat het alweer weggehaald was vanwege de schade door het zand. Je kunt na inwerpen van een geldstuk een muntje laten slaan. Dat schijnt dus niet te werken vandaar dat het weg moet. Wat leuk dat ik het nu toch nog zie na al die tijd. Meestal liep ik via een andere weg naar het uitkijk punt en kwam ik hier dus niet uit. Nooit eerder geweest!

klik voor groot

Ik loop verder als ik even gekeken heb en ga naar het uitkijkpunt bij de trappen. Het is echt prachtig met de heide in bloei.

klik voor groot



Ik loop om het uitzichtspunt heen en geniet nog even van kuifmeesjes die bij het bankje rond hupsen. Zo leuk! daarna sla ik linksaf als ik weer beneden ben. Nog meer heide!

klik voor groot

We hobbelen verder en alles voelt goed. Hoe kan het ook anders met deze prachtige omgeving en het heerlijke weer. Fleur vindt ook alles leuk gelukkig. We lopen een stukje door het bos en daarna weer over de heide.

klik voor groot


Als ik weer op onze eigen zandverstuiving ben aangekomen, maak ik een kiekje van Fleur en mij. Wat is het toch een lekker ding

klik voor groot

Als Fleur even gerend heeft, lijn ik haar weer aan en ga terug richting huis. Dan raak ik nog even aan de praat met een paard met agente en we babbelen over de heide en de dieren. Fleur ligt rustig bij het paard en het paard snuffelt aan mijn meisje. wat heeft ze toch een hoop geleerd!

klik voor groot

Na 14 km staan we weer voor de deur. Ik ga dan maar even kijken hoe ver de mannen zijn opgeschoten aan de andere kant!

gegevens:

* 14 km
* 14 graden

september 14 km – 2020 totaal 1234 km