04.10.2020 – hitland – 10 km

Gisteren hebben we een rondje bij de roeibanen gelopen, vandaag gaan we naar Hitland. We hebben lekker ontbeten vanmorgen en daarna wat geluierd op bed. We hebben een late check out dus we hoeven pas om 17 uur de kamer uit! Tegen de middag gaan we met Fleur naar Hitland. Ik hoop echt dat het lukt om haar daar ook los te laten op bepaalde stukken zodat ze even kan rennen. Die loopsheid is niet zo handig maar het gaat nog net denk ik. We parkeren weer bij het oude deel en gaan op pad. Omdat er iemand voor ons uit loopt, nemen we eerst het pad richting de ooievaars.

klik voor groot



Dat is ook met de fiets wel goed te doen. Helaas vindt Fleur de watertjes met de eendjes ook hier erg leuk en ze duikt opeens het water in en zwemt even in de rondte. Oh ja. Vervelend genoeg is het tuigje nu ook zeiknat. Stom ding dat zo nat blijft! Aan het einde van het pad lijn ik haar toch maar weer aan en daarna lopen we richting de dijk. Dat blijkt geen gelukkige keuze want we hebben daar de wind keihard tegen. Ik heb daar thuis helemaal geen last van omdat in het bos eigenlijk nooit wind staat. Maar ik sla me er dapper doorheen. Wat was ik dan een bikkel vroeger met mijn hondje zeg! Wel weer bijzonder en leuk om hier te lopen. Alleen dat stukje dijk vind ik niet fijn. Fleur wil niet op de bobbelrand lopen en we lopen dus eigenlijk te ver op de weg en ik hoor geen auto’s aankomen met die wind.

klik voor groot


Ik ben dus weer blij dat we eraf kunnen en weer Hitland op kunnen lopen. We lopen vervolgens naar de koetjes. Staan ze er nog? Het antwoord is ja!

klik voor groot


Daarna gaan we via de ‘s Gravenweg richting de golfbaan. We bekijken het huis dat hier gebouwd is. Toen ik er nog liep was er alleen nog een oud vervallen ding maar nu staat er een kast van een huis met stallen en een paardenbak. Mooie plek! Via de ‘s Gravenweg komen we weer terug bij de golfbaan en we besluiten via het lange pad dwars door Hitland weer terug te lopen. Genoeg is genoeg. Overigens is het weer wel erg opgeknapt en lopen we nu in het zonnetje. Niet slecht! Ik hoop dat ik hier nog een keer lekker kan lopen. Ik heb nog meer vouchers voor het hotel dus dat komt vast wel goed. Ik vond het wel erg leuk om weer te doen. De polder moeten we nog gaan bekijken, een kano tochtje door de Krimpenerwaard zou leuk zijn met Fleur en ook de Rotte moeten we nog even doen. Komt goed!

klik voor groot


gegevens:

* 10 km
* 12 graden

oktober 32 km – 2020 totaal 1402 km