01.10.2020 – hulshorst – 10 km

Gisteren hebben we al een rondje van 10 km gelopen maar vandaag ga ik weer op pad. Inmiddels is Fleur trouwens loops maar nog niet erg. Ik ben benieuwd hoe dat de komende weken weer zal gaan. Ik hoop zaterdag in Capelle te kunnen lopen tijdens ons weekend Capelle vandaar dat ik vandaag loop. Tot mijn verrassing heb ik nog best zin ook. Terwijl ik me klaar sta te maken besef ik dat mijn cameraatje nog in de keuken ligt en ik loop even terug om die te pakken. Gelukkig maar (zo zal blijken). Ik wandel eerst met Fleur aan de overkant. Gelukkig doet ze redelijk snel alles en kunnen we dus naar de overkant. Bij het hek doe ik mijn giletje uit want het is veel te warm. Gek eigenlijk ik loop alleen maar met mijn korte mouwen shirtje en zelfs zonder onderhemd. Maar het is lekker weer dus vooruit maar. Daarna gaan we op weg. Fleur wil nog geen koekje en is verwoed aan het ruiken. Even later sta ik oog in oog met een ree.Niet 1 ree maar 3 stuks. Grappig genoeg op dezelfde plek als waar ik gisteren allerlei geluiden hoorde maar uiteindelijk niks zag. Maar nu wel! Ze hobbelen aanvankelijk voor ons weg maar als ik rustig blijf staan gaan ze weer verder eten. Ik probeer een beetje beter beeld te krijgen en dat lukt. Wat een mooi moment. Rustig staat het trio te smikkelen. Zou er een kleintje tussen staan? Ik zag hier immers eerder een ree met jong. Ik geniet met volle teugen. Foto maken is toch lastig omdat het vroeg is nog en aardig donker zo onder de bomen. Ik probeer ook een video. Heb ik tenminste iets. Wat leuk. Ik loop het pad op en kan ze vanaf daar helemaal goed bewonderen. Even later komen er 2 ruiters aan. Daar schrikken ze van maar omdat ze doorrijden, gaan ze daarna toch verder eten. Als ik rustig sta en Fleur naast me zit te kijken, komen ze steeds dichterbij. Ze kijken wel af en toe op en kijken wat we aan het doen zijn. Nou niks. Kijken. Ik zet mijn horloge uit omdat dat af en toe piept en trilt. Dat vergeet ik dus ook prompt weer aan te zetten als we weer op weg zijn. Een van de reetjes komt steeds dichterbij en kijkt nieuwsgierig naar mijn wollie aan de riem. Fleur doet helemaal niks, geeft geen kik maar kijkt wel. Uiteindelijk gaan we maar verder als de reetje ook rustig verder het bos in lopen al etend.

klik voor groot

Wat geweldig om er 3 tegelijk te zien en zo dichtbij. Jammer dat ik niet een iets betere camera heb. Maar goed dit is ook al erg leuk natuurlijk. Verderop raak ik aan de praat met iemand die bomen staat te blessen. Larix deze keer en er gaan er heel wat om. Eerst zouden ze dood zijn daarna het lul verhaal dat ze dan weg moeten omdat ze wel eens op een pad zouden kunnen vallen. Ja? En? Maatschappelijk aanvaardbaar risico toch als je in het bos loopt? Heel vreemd.

Ik loop daarna weer verder en kom dus tot de ontdekking dat mijn horloge helemaal niet aan staat. Ik vond het al zo weinig opschieten. Geeft niet. Aan het einde van de weg sla ik weer linksaf net als gisteren. Wie weet wat we nog gaan zien als ik oplet. Ik kan alvast verklappen dat we verder niks zien maar de run was prima.

Aan het einde keek ik nog even extra op de plek waar de reetjes stonden bij het begin van de run. Gek idee want er is nu niks te zien. Ik laat Fleur nog even rennen op de zandverstuiving en daarna gaan we naar huis. Keurige 10 km ronde vandaag. Op naar de volgende en ik ben benieuwd of dat dus op Hitland is of rond de roeibaan.

gegevens:

* 10 km
* 12 graden

oktober 10 km – 2020 totaal 1379 km