23.08.2020 – hulshorst – 14 km

Vandaag is het gelukkig niet meer zo warm maar we vertrekken toch vroeg. Ruim voor 7 uur zijn we dus al op pad en omdat Fleur snel poept, steken we de snelweg en het spoor over voor onze run. Gelukkig is het vandaag zondag en is het rustiger op de snelweg. Deze keer reageert ze al niet meer zo sterk op de auto’s als de vorige keer. Zo vervelend dat die malloot zo toeterde destijds want we hebben er dus nu nog steeds last van. Maar goed, ik doe normaal, blijf deze keer stil en loop gewoon met haar de weg over. Na het wild hek aan de andere kant starten we met onze run. Ik heb weer lekkers bij me. Deze keer ongeveer 90 gram want dat is genoeg voor de ochtend. Geef ik teveel, dan wil ze straks niks meer en schieten we alsnog niet op. Als we over het fietspad hobbelen wil ze wel al wat hebben uit mijn zakje. Ze pakt alles voorzichtig aan en vindt het allemaal leuk. Zo ver zijn we dus inmiddels al. Ik wil vandaag weer naar de heide dus we lopen helemaal naar het einde van het fietspad en slaan rechtsaf. Ik geniet al van het mooie paars naast me. Het is alleen vandaag echt geen lekker weer, dus het licht is niet zo erg mooi nu. Bij het tijdkijkerpad maak ik wat foto’s maar deze keer besluit ik eens door te lopen over dat pad. Ik ken het eigenlijk helemaal niet dus vooruit maar! Ik geniet van het moois en loer ondertussen om me heen of ik sporen zie van de wolf. Iemand fotografeerde laatst een zittende wolf en dat is geen goed teken. Die dieren moeten echt wel weglopen voor mensen dus ik ben benieuwd wat er de komende periode gebeurt nu. Volgens mij moet het hier ergens in de buurt zijn….. Natuurlijk zie ik niks en ik zie helemaal geen wild deze run. Wel heide en ik maak dus ook volop foto’s. Inmiddels is het zakje voer ook alweer op. Dat zit er maar vast in. Water hoeft madam tot twee keer toe niet.

klik voor groot




Als ik op een bekend pad weer uit kom, besluit ik gewoon rechtsaf te gaan en weer terug te keren. De afstand lijkt me prima dan als ik weer thuis ben. We hobbelen dus via het bospad terug, en lopen daarna weer een stukje over de heide.

klik voor groot


Op de zandverstuiving besluit ik even door te lopen omdat ik ook daar heide zie. Volgens mij veel meer dan vorig jaar maar dat moet ik nakijken in de foto’s. Ik kan me niet herinneren dat dit deel zo mooi was en ik geniet en schiet plaatjes ondanks de miezer regen. Fleur loopt lekker zonder haar tuigje te rommelen op dit stukje. Ik keer op een gegeven moment om en besef dat ik dit jaar nog een keer door zou moeten lopen richting de Klarenweg om daar de heide te bekijken tussen de Klarenweg en de volgende overgang. Volgende keer dan maar! Inmiddels zijn we hartstikke nat geregend maar dat deert me niet eigenlijk. Als we thuis zijn, staat er 14 km op de teller. Mooie run en mooie dingen gezien. Op naar de volgende run.

klik voor groot


gegevens:

* 14 km
* 16 graden

augustus 114 km – 2020 totaal 1178 km