14.02.2020 – hulshorst – 13 km

Vandaag gaat S. mee met Fleurtje in de kar. Ik heb natuurlijk weer eerst gewandeld met Fleur en nu gaan we samen op stap. We waren al vertrokken maar ik ga toch nog terug naar huis om de Naqi sport protector op mijn gezicht te smeren. Dat is een nieuw goedje dat ik al een paar keer gebruikt heb op mijn gezicht nadat ik weer zo raar reageerde op koud weer en wind. Ik merk dat het echt goed werkt dus waarom niet! Daarna gaan we alsnog op pad. Het is vandaag Valentijndag en ik kreeg een paar dagen geleden een prachtig kado: een Anafi drone. Daar moet ik dus snel mee gaan experimenteren op loopjes en op de fiets. Ben erg benieuwd wat het gaat worden want nu is de drone opvouwbaar en hoef je dus niet meer onderweg propellers op te schroeven enzo. Voorlopig doen we het nog even met de telefoon en de camera.

klik voor groot

Voor vandaag had ik 1-2-1-2-1 kilometer bedacht om te lopen. Ik liep natuurlijk al 5, 6 (in 2×3) kilometer dus dit is een mooie opmaat naar iets langer. Met Fleur loop ik meestal 5 km omdat zij ook moet wennen hoewel we binnenkort wel wat korter kunnen wandelen en wat langer kunnen lopen denk ik. Om niet weer hetzelfde rondje te lopen, kiezen we voor een andere route. Die passen we onderweg nog een keer aan omdat het anders te kort is en dat is ook weer leuk. Richting het Veluwemeer waar we op een gegeven moment honderden vogels horen en zien opvliegen. Waarschijnlijk loopt er weer iemand door een rustgebied ofzo anders zou dit niet zo gebeuren. Wij lopen gewoon braaf over de weg dus wij zijn het niet!

klik voor groot


Tegen het einde van de route lopen we een stukje offroad en daar is het nogal nat en modderig. Niet zo handig met de fiets en de kar maar het gaat gelukkig goed. Ik loop uiteindelijk over een pad door de weilanden en S. fietst daar even om en komt er aan het einde van het pad weer bij. Omdat we net een te lange route kozen, wordt het laatste stukje geen 1000 meter maar 2000 meter en dat is ook goed. Uiteindelijk liep ik dus 1-2-1-2-2 dus 8 kilometers. Het ging verder prima dus ik ben tevreden. Doordat ik die 30 a 32 minuten continu erin hou, gaan de kortere stukken makkelijker en kan ik op die manier beter uitbreiden qua afstand. Aan het einde laten we Fleur nog even uit de kar en wandelen met haar. Op naar de volgende run.

klik voor groot

gegevens:

* 13 km
* 6 graden

februari 70 km – 2020 totaal 196 km