06.06.2019 – hulshorst – 10 km

Vandaag is het weer de beurt aan Ziva om lekker mee te gaan voor een rondje. Ze is vrolijk en fit dus dat komt goed uit. Ik hoef niet per se een lange ronde vandaag dus ik neem niets mee en vertrek na onze wandeling. Ik hobbel over de paden met woefje die lekker los loopt. Heel anders dan met Fleur die aan mij vast zit met haar tuigje. Dit loopt ook erg fijn natuurlijk en woefje heeft het maar makkelijk met haar eigen tempo en snuffel momenten! Ik denk toch dat dit zo gegroeid is doordat we samen steeds op pad waren en vooral doordat we meteen al op vreemd terrein hebben gelopen samen. Ik was veel op pad met haar en logeerde ook wel eens in een hotel. Die gebieden kende ze natuurlijk niet en zo leerde ze al snel om bij me te blijven. Ik moet dat misschien ook met Fleur gaan oefenen. Er is hier in de buurt nog een losloop gebied en ook in de polder kan ik terecht volgens mij. Toch even in verdiepen want alleen maar aan die trekriem is ook niet alles denk ik. Genoeg te doen dus nog! het heeft flink geregend in de nacht en inmiddels liggen er eindelijk her en der plassen. Goed voor de planten want we sproeien ons rot. Gelukkig kan Ziva dus even drinken onderweg want de plassen zijn vers van vannacht en dat is prima drinkwater.

klik voor groot


Omdat woefje wat heeft kunnen drinken, neem ik de langere route en loop ik weer langs de mooie rododendrons. Hier liep ik een tijd geleden ook met woefje. het lopen gaat prima en woef loopt eigenlijk het hele stuk alleen maar voor me uit. Gekke hond.

klik voor groot

We nemen het pad via de heide en het is echt een prachtige dag. Zeker met een blije woef is het echt heerlijk. Ik kom op de heide weer een mevrouw tegen met een blinde hond die bovendien ook nog een enge ziekte blijkt te hebben en we praten even over voeding en het verschil tussen vlees en blik. Inmiddels eet Fleur weer gewoon uit haar bak dus dat is erg fijn. Maar ik weet ook het verschil tussen blik en vlees en kan haar weer wat op weg helpen.

klik voor groot

Aan het einde van de route nemen we nog even een stukje over het zand. Niet via het uitkijk punt maar eentje eerder waar we makkelijk op het zand kunnen komen. De lucht is inmiddels prachtig met een beetje dreigende wolken. Het is echt een feestje met mijn blije hondje. Ik maak wat foto’s maar ze heeft veel meer zin om alles te gaan verkennen en loopt zelfs naar een soort hol en gaat daar naar binnen. Gekke hond.

klik voor groot


Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. Woefje heeft nergens last van en vond het duidelijk hartstikke leuk. Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 10 km
* 13 graden

juni 36 km – 2019 totaal 842 km