12.04.2019 – veluwemeer – 21 km

Vandaag wandelen S. en ik eerst even met de hondjes en daarna gaan we op pad voor een run. Als we het hek uitlopen om te starten, is er een enorme machine bezig om stammen op te stapelen langs de weg. Wat gebeurt daar nu? We vragen de man om opheldering en daarna ontstaat een heel gedoe midden op de weg. De gekapte bomen blijken van nummer 94 afkomstig en er zou toestemming zijn om de stammen tegenover het hek in het bos te leggen. We snappen er niets van en terwijl we staan te discussiëren ontstaat een hele rij auto’s van natuurmonumenten die eigenlijk naar de zandverstuiving willen. Uiteindelijk komen we nergens en lopen dan maar naar nummer 94 om een kijkje te nemen. Daar treffen we toevallig de bewoonster die ons belooft terug te bellen met informatie maar wat nooit gebeurt. Het gedoe kost ons een uur en ik ben steenkoud geworden natuurlijk. Maar we gaan alsnog op pad voor onze ronde zij het met vertraging natuurlijk.

klik voor groot

We kiezen voor de grote ronde naar het Veluwemeer om weer even een afstand te kunnen lopen. Dat gaat niet eens zo verkeerd eigenlijk en mijn cadans is met 170 maximaal iets hoger dan normaal maar nog steeds te laag. Ik haal echt af en toe gewoon de 174 maar nu blijkbaar even niet. Toch ben ik niet ontevreden want mijn heup gaat al wat beter gelukkig.

klik voor groot

Na de run gaan we nog een stukje hardlopen met Fleur in de doggyride over de weg. We hebben dit al geoefend op de oprit maar nu willen we wel een stukje lopen met haar in de kar. Dat gaat eigenlijk heel goed. Als we langs nummer 68 komen, ontmoeten we de bewoonster van het huis en praten even met haar. Fleur blijft rustig in de kar en gaat er zelfs bij liggen tot mijn verrassing. Dat gaat dus vast wel goed komen. Uiteindelijk hobbelen we toch nog bijna 5 km met haar rond en na 21 km totaal staan we weer voor de deur.

klik voor groot

gegevens:

* 21 km
* 4 graden

april 70 km – 2019 totaal 556 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 265 km
hoka clifton 5 –
hoka challenger – km
hoka infinite – 570 km
hoka mafate speed – 710 km
hoka vanquish – 124 km (?)