24.01.2019 – hulshorst – 14,5 km

Er ligt een dik pak sneeuw maar dat maakt het lopen natuurlijk ook weer leuk en spannend. Fleurtje moet dus weer even thuis blijven. Ze is er alweer 7 weken inmiddels en het gaat best goed eigenlijk. ik ben benieuwd hoe het lopen met haar zal gaan. Ik heb geen idee welke schoenen ik nu aan zal trekken en ik besluit ook met de auto naar de parkeerplaats bij de zandverstuiving te gaan. De weg is namelijk glad en lastig te belopen maar verderop in de dikke verse sneeuw zou het goed moeten gaan denk ik. Ik zoek de Yaktrax op in de lade boven en kan ze zowaar meteen vinden. Die zal ik wel echt nodig hebben denk ik. Lang geleden! Als we op de parkeerplaats zijn aangekomen ziet het er al heel mooi uit. Ik trek eerst oude schoenen aan met de Yaktrax maar dat is niks. Uiteindelijk wissel ik nog een keer en kies uiteindelijk gewoon voor de Mafate speed. Het lopen lijkt eigenlijk wel te gaan zo en we gaan op pad.

klik voor groot

Het bos is echt prachtig met alle sneeuw en ik kijk mijn ogen uit. Woefje vindt het ook wel leuk geloof ik. Hoewel het min 4 bijna is, is het niet koud zo zonder wind dus heeft ze geen jasje aan. Straks lekker warm maken en houden dat is voldoende nu.

klik voor groot


Het is ook geweldig om naar alle sporen te kijken in de verse sneeuw. Ik zie veel roodwild sporen en ook van wilde zwijnen. Ik zie ook een spoor dat ik niet thuis kan brengen. Een hondenpoot (?) zonder andere voetsporen van een mens. Is het toch een wolf? Ik kan nog geen sporen lezen en heb dus geen idee. Het zou kunnen denk ik want in dit gebied loopt een wolf. Een vos is natuurlijk veel kleiner en gaat meer de kant op van een kattenpoot. Ik vergeet een foto te maken. Ik zie verderop nog wel een enorme afdruk van een wild zwijn. Misschien van een beer want het is een gigantische poot. Ik zie verder geen wild onderweg jammer genoeg maar de omgeving zo is al prachtig.

klik voor groot



Woefje doet het prima en zonder vallen maar met volop genieten komen we weer bij de parkeerplaats. Daar maak ik op de zandverstuiving nog een kiekje van wafje en mij en daarna gaan we weer naar huis. Ik ben blij dat ik het toch nog gedaan heb met deze mooie sneeuw want het zal nu wel ineens ook weer snel weg zijn aangezien er regen verwacht wordt!

klik voor groot

gegevens:

* 14,5 km
* -4 graden

januari 132 km – 2018 totaal 132 km