28.12.2018 – hulshorst – 12 km

Inmiddels heb ik al enkele dagen niet gelopen. Zondag de 23e liep ik nog, maandag had ik een rustdag en op eerste kerstdag de 25e kon ik ineens niet meer uit de voeten. Ik was aan het wandelen met woefje en ineens had ik zoveel last van mijn heup/lies aan de rechterkant dat ik mijn been niet eens meer kon optillen. Strompelend ben ik weer thuis gekomen. Idioot gewoon. De rest van de dag was bagger. Daar komt nog bij dat zowel S. als ik enorm verkouden zijn en aan het hoesten zijn. De dagen daarna kwam er dus ook weer niets van. Maar vandaag is het zover. Ik trek meteen mijn loopkleding aan en we gaan eerst met beide woefjes op stap. Daarna brengen we de pup naar huis en gaan weer op pad met woefje. Die heeft een eigen rondje inmiddels wel weer verdiend. Aanvankelijk gaat het wat aarzelend. Het is ook weer gek natuurlijk want ze is niet zo vaak mee geweest dus ineens loopt ze alleen zonder de pup erbij en bovendien rijdt S. mee met de fiets. Dat is altijd weer werken voor woef omdat ze ons dan bij elkaar wil houden. Maar na een paar kilometer gaat het al een stuk beter. Ze krijgt lekker te drinken en daarna gaan we weer verder met ons runnetje. Omdat ze al een klein uurtje heeft gewandeld, kies ik voor de kortere route zodat we ongeveer 2 uur totaal op pad zullen zijn. Het weer is prima en het is droog. Vorig jaar liep ik een heerlijke ronde in Schotland in Kilchrenan met een beetje sneeuw. Prachtig was het. Toch mis ik het.

klik voor groot


Af en toe voel ik mijn heup rechts wel maar niets bijzonders. Ik praat met S. over de begin periode van het lopen. Toen smeerde ik elke keer mijn heupen en bil in met een hete creme. Dat hielp goed maar is vervelend om te gebruiken omdat je het nauwelijks van je handen afkrijgt. Misschien moet ik dat weer doen. Ook had ik altijd een hoesje om mijn rechter grote teen. Vaak blauw nagels. Eigenlijk raar want misschien waren de schoenen destijds wel heel verkeerd. Tegenwoordig zit er een hoesje om de 3e teen rechts. Niet voor mijn nagel maar voor het gewricht. Dat is rood en gezwollen en doet pijn. Ook nu voel ik het tijdens het lopen maar het is wel te doen. Ik hoop echt niet dat dit het begin van het einde is want ik wil nog zo graag wat dingen doen.

Vandaag gaat het in ieder geval goed en het lopen is leuk. Na een kleine 12 km staan we weer voor de deur. Wafje heeft ook weer lekker gelopen. Nu weer even de pup uitlaten en dan kunnen ze straks weer samen op pad.

klik voor groot



gegevens:

* 12 km
* 11 graden

december 148 km – 2018 totaal 2.049 km