02.05.2018 – hulshorst – 15 km

Twee dagen liep ik niet. Deels omdat er geen tijd was, deels omdat ik geen puf had en ook deels vanwege het slechte weer. Ik heb twee dagen gedacht dat ik wel op de loopband zou gaan maar dat gebeurde dus niet. En dus eindigde mijn april veel lager dan nodig ondanks de dagen dat ik niet liep vanwege woef of het fietsen. Niks aan te doen. Vandaag ga ik gelukkig wel weer voor een rondje op pad.

Ik ga eerst de warming up doen met waf. Deze keer heb ik mijn renkleding al aan en als ze het goed doet en fit lijkt, ga ik hele kleine stukjes met haar joggen. Onderweg kom ik natuurlijk weer mensen tegen en zo duurt het eerste rondje lang. Maar woef lijkt in orde en langzaam starten we een rustig jog tempo. Dat vindt ze wel leuk. Ze is uberhaupt geen ‘stapper’ maar vindt draven leuker dus dit is helemaal goed. Ik doe een klein stukje en wandel daarna. Als zij ergens wil snuffelen, stop ik. Ik wil ook goed kijken of ze niks van de grond pakt! Ook bepaalt woef de weg dus ik volg haar als het ware. Tot mijn verrassing gaat het zo goed dat ik het na 5 km welletjes vind zo voor de eerste keer. Volgende keer kijken of ze dat weer kan en dan misschien nog iets meer hardlopen. Rustig aan opbouwen. Ze hijgt niet extreem en ze kijkt er blij bij. Ik ben ook blij.

Ik breng haar naar huis en bedenk dat ik vergeten heb om een foto te maken van woefje onderweg. Volgende keer even doen. Ik hoop dat wafje lekker gaat slapen en ik ga verder met mijn echte rondje. Ik kleed me heel snel om want het is warm geworden. Veel te warm voor mijn lange tight en lange mouwen. Bij het rondje met woef had ik zelfs mijn gewone jack aan maar dat hield ik al snel in mijn hand. Daardoor ben ik wel extra opgewarmd denk ik. Gauw trek ik mijn rokje aan en een shirt met korte mouwen en daarna ga ik weer op pad.

Ik kies voor de route naar de Noordkant (Veluwemeer) en besluit deze keer langs de kwekerij te lopen om te kijken of D daar is om te overleggen over een nieuwe boom die we willen hebben. Hij passeert me met de auto en herkent me natuurlijk niet zonder woefje. Binnenkort dus even heen fietsen. Ik ga wel even kijken of er nog een Magnolia staat.

klik voor groot

Het is inmiddels stralend weer en ik ben blij dat ik me heb omgekleed. Het is best warm. Lopen gaat verder goed en ik mijmer een beetje onderweg over van alles en nog wat. Ik loop vandaag het kortere rondje en dat voelt goed. Zo ben ik ook weer op tijd terug om woefje eten te geven en nog wat te doen.

klik voor groot

Na 15 km sta ik weer voor de deur. Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 13 graden

mei 15 km – 2018 totaal 804 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 207 km
hoka clifton 3 – 667 km
hoka bondi 4 – 692 km
hoka infinite – 200 km
hoka mafate speed – 438 km
hoka vanquish – 65 km (?)