29.03.2018 – zandenbos – 16 km

Ik heb maar liefst 3 dagen niet gelopen. Heel onprettig en ook niet goed. Gisteren wilde ik in de ochtend eerst wat afhandelen en daarna regende het zo keihard dat ik had besloten dat ik even op de loopband zou gaan. Maar ik ben boodschapen gaan doen en andere dingen gaan doen, toen kwam S. thuis en daarna was het te laat. Jammer maar helaas. Maar vandaag gaan we voor het eerste rondje gewoon meteen op pad. Weer of geen weer. Maar het blijkt gewoon droog te zijn en niet eens heel onaardig weer. Het bos is tamelijk nat maar nergens modderig dus dat is ook prima. Ik geef eerst de vogels en de eekhoorns voer en daarna gaan we op pad. Ik wil ook het water even meten van het zwembad maar dat lukt niet omdat de meter het niet doet. Later bedenk ik tijdens het lopen dat ik gisterne de meter heb laten vallen en dat het daarom misschien niet goed werkt (dat blijkt dus na thuiskomst ook zo te zijn).

Ik loop direct naar de spoorweg overgang en sla linksaf. Het begin van de route zijn gewoon brede paden waar je prima kunt lopen. Het tweede deel loopt rottiger doordat er overal wortels boven de grond uitsteken en het ook nog eens op en neer loopt. Maar we gaan rustig door natuurlijk.

klik voor groot

Ik steek de snelweg over en sla linksaf het Zandenbos in. Hier mag woefje ook lekker loslopen. Ik ben benieuwd of ik vandaag de route naar de waskolk een beetje beter weet te vinden. Het begin gaat in ieder geval goed en ik loop een klein stukje ergens over het fietspad. Geen idee of ik dat de vorige keer ook deed maar de richting voelt goed.

klik voor groot

Heel af en toe kijk ik op de kaart maar het gaat nog steeds goed. Het bos is afwisselend en heerlijk rustig. Bredere paden wisselen af met smalle paadjes en soms moet ik even over een stukje fietspad of juist over zand. Maar we schieten volgens mij al aardig op en we lopen over een fietspad nu richting de waskolk. Ik zie ergens ineens ook ‘waskolk 0.4 km’ staan dus ik ben echt op de goede weg. Ineens hoor ik Zwarte spechten en ik kijk of ik ze ergens zie. Grappig genoeg loopt iemand met een hond die ook stilstaan en staat te turen. Ook een vogelliefhebber blijkbaar. Vanmorgen hoorde ik een paartje vlakbij de tuin dus wie weet krijgen we ze ooit nog wel te zien bij huis. In ieder geval was de Buizerd ook aan het rommelen in de tuin vammorgen. Niet veel later sta ik bij de waskolk. Blijft ene mooie plek. Er is helemaal niemand en woefje gaat even drinken en badderen.

klik voor groot

Na de badsessie loop ik weer via de bekende route terug. Die ken ik nu en dat loopt prima. Even terug over het mooie open stuk waar het met mooi weer echt prachtig is, daarna over een vrij rechte weg terug naar de vennetjes bij het ronde huis. Als ik vlakbij de vennetjes ben, gaat de bel bij het hek thuis. Omdat ik zand verwacht voor het zwembad, besluit ik te kijken of ik snel genoeg contact heb en dat blijkt zo te zijn. Ik kan de man te woord staan en het hek openen. Ik doe het een paar keer open en roep af en toe of het allemaal lukt. Gelukkig gaat het deze keer goed en sluit ik niemand op en staat het zand achter het hek en is de wagen vertrokken. Dat was dus wel even oponthoud maar ik ben blij dat ik dit vast ontvangen heb. Vanmiddag nog een pakketje dat met de post wordt geleverd. Ook voor het zwembad!

Niet veel later komen we bij de vennetjes en maak ik weer even een kiekje van beide watertjes. Ik bied woefje nog wat water aan uit mijn rugzak die ik deze keer braaf weer om heb voor haar. Ze wil niet en gaat erbij zitten. Grrrrrr.

klik voor groot

Vanaf daar is het inmiddels gesneden koek. Even terug naar de Tol en vanaf daar over het fietspad terug naar de oversteek van de Elspeterweg en daar weer via de verstuiving en het bos terug naar huis. Hier heb ik geen kaart meer nodig!

Ik neem het rulle zandpad en dat loopt vrij zwaar. Maar ik bedenk dat het maar een kilometer ofzo zal zijn en dat er straks weer een normaal pad aan zal komen. Dat is natuurlijk sneller dan gedacht en daarna schiet het weer wat meer op. Dit stukje is in augustus met de bloeiende heide vast prachtig.

klik voor groot

Deze keer maak ik niet de rare slinger waardoor ik lager uitkom dan ik altijd denk, maar neem het pad dichter langs het hek. Maar dat doe ik dus echt niet nog een keer want ik loop vlak langs de weg en ik word gek van het geluid. Overprikkeld heet dat geloof ik maar ik baal er wel van. Volgende keer dus gewoon de extra lus maken!

Ik kom ook door deze route ineens al uit bij de parkeerplaats van de zandverstuiving. Dan maar even naar boven klauteren om te kijken.

klik voor groot

Daarna hobbelen we rustig terug naar huis. Achter het hek staan idnerdaad de zakken zand. Die moeten we dus nog even bij het huis zien te krijgen. Ik laat ze voorlopig lekker even staan. Na ruim 16 km staan we weer voor de deur. Prima rondje.

gegevens:

* 16 km
* 7 graden

maart 216 km – 2018 totaal 578 km

hoka tracer – 143 km
hoka clayton – 193 km
hoka clifton 3 – 600 km
hoka bondi 4 – 692 km
hoka infinite – 135 km
hoka mafate speed – 371 km
hoka vanquish – 22 km (?)
salomon MT10