review: campsite – vijlen (schrouff)

De nachten van 3 en 4 augustus sliep ik in Harles (Cottessen) bij een gloednieuwe camping Schrouff. Een boerderijcamping die letterlijk net de deuren had geopend. Op Google Earth leek het er goed uit te zien maar reviews waren er natuurlijk nog niet te vinden.

prijs

Omdat ik dit later tik, weet ik niet meer precies wat ik betaalde. Ik vermoed 16,50 per nacht inclusief de hond, douches etc.

aankomst en campsite

Het is een beetje lastig om de deur te vinden waar ik me moet melden maar uiteindelijk kom ik bij de juiste deur (de eerste deur van de boerderijen links). Daarna loopt een jonge vrouw met me mee om de plaatsen te laten zien. Er zijn twee velden, links en rechts van het nieuwe sanitair gebouw. Het grotere veld heeft als het ware twee rijden, eentje hoger gelegen en eentje lager, grenzend aan het weiland met de koeien. Dat is beduidend modderiger maar het was te doen. Ik weet niet hoe druk het is met kinderen in het hoogseizoen als dit een bekendere camping wordt. Er staat voor de kinderen een trampoline, verder geen voorzieningen. De koeien lopen voor de tent en dat is leuk. Je krijgt echt een buitengevoel. Overigens was het zo modderig dat een caravan niet weg kon komen maar die werd simpelweg met de tractor van de boer weggereden naar de parkeerplaats dus dat was verder geen probleem.

parkeren

Er is een parkeerterreintje waar ik wel terecht kon. Volgens mij is dit veel te weinig als alle plaatsen bezet zijn maar dat zal de tijd moeten leren denk ik. Afstand tot de tent is prima en je mag in principe met de auto bij de tentplek uitladen.

sanitair

Sanitair gebouw is gloednieuw. Buiten zijn wastafels met koud en warm water voor afwassen etc. Binnen zijn toiletten en urinoirs. Niet gescheiden voor dames en heren overigens. Vreemd genoeg is er geen toilet papier en handen kan je ook nergens drogen, dus geen papier of drogers. Ik ben benieuwd of ze het ontbreken van toiletpapier nog gaan veranderen want dat lijkt een beetje uit de tijd. Alles ziet er verder schoon uit.

wifi

Er is Wifi en inbegrepen bij de prijs zit 800Mb verbruik. Mobiele ontvangst is goed.

Conclusie:

Een mooie rustige camping met weinig plaatsen. Mooi uitzicht.

Website:

http://www.campingschrouff.nl/